Vilka står bakom Asap KB?

Grundare

Marcus Lindgren,

travtränare på Marlin Cheval AB vid Halmstad-travet och vd/styrelseordförande i investmentbolaget Marlin Capital AB samt utvecklingsbolaget EDS Equo Digitech Solutions AB (som äger komplementären ASAB Admin Sverige AB, som därmed driver Asap KB). Marcus är idag inte aktiv i det verkställanden arbetet i ASAB Admin Svenska AB, pga travförbundets regler för professionella travtränare, men har en viktig roll i utvecklingsarbetet i moderbolaget.

Mr Lindgren har ett förflutet som vd/styrelseordförande/utvecklingschef/redaktionschef vid DMH Daytime Media House AB, en företagsgrupp med varumärken som Travtjänsten, Sporttjänsten, travnet.se, Travfakta, Snoken och Dagens Spel etc. I dessa bolag var Marcus verksam under åren 1996-2005 innan han lämnade över vd-rollen för att plocka ut sin travlicens på heltid.

2013 drog Marlin Cheval AB igång sin verksamhet med andelshästar i liten skala i "stall MARLIN", en verksamhet som först växte till ca 40 hästar under 2019-2020 men som idag har ändrats till cirka 20 hästar och kallas för "stall MARLIN - SELECT". Det var behovet av en stabil admin-tjänst, som förlagan Easy KB fast med betydligt bättre digital prestanda och snabbare service, som födde idén till vad som idag blivit Asap KB.

Styrelse/delägare

Erik Bergqvist,

senaste stjärnan in i bolaget under mars 2023, ett mycket intressant tillskott. Erik har över 20 års erfarenhet av kvalificerad försäljning, säljledning och affärsutveckling. Sedan ett decennium tillbaka jobbar mr Bergqvist för Microsoft-bolaget LinkedIn, där han leder ett av deras största affärsområden i hela Norden. Utöver detta är Erik extremt engagerad i travet som såväl hästägare som staketkusk och han ser enligt egen utsago aldrig färre än 150 lopp i veckan. Eriks väg in i Asap KB kommer sig helt enkelt av att han var en av de första kunderna under testperioden 2021 och vår produkt föll honom helt i smaken - och på den vägen är det. Erik kommer att leda vårt säljteam in i framtiden via sin plats som styrelseledamot i utvecklingsbolaget EDS Equo Digitech Solutions AB och i vår ledningsgrupp.

Mattias Lindeberg,

entreprenör i hästbranschen via Emin Svenska AB som ägs av honom och hustrun Eva sedan många år, ett bolag som startades av Mattias pappa ”Nisse Emin”, en legendar i häst-Sverige. Mattias har en gedigen utbildning inom företagande och har sedan tidig ålder varit delaktig i travbranschen och på senare år även i andra avdelningar inom hästnäringen. Mattias har livslång branschkunskap och stort kunnande i avtalsförhandlingar och liknande. Familjen Lindeberg är också hästägare hos Asap KB, där Camelot As och Redbull Pellini börjat bäst så långt. Mr Lindeberg jobbar aktivt inom Asap KB, är ansvarig i styrelsen i ASAB Admin Svenska AB samt ledamot i utvecklingsbolaget EDS Equo Digitech Solutions AB.

Stefan Berggren,

produktutvecklare och medlem i flera ledningsgrupper i bolag inom trav- och spelmedia sedan 1990-talet. Idag återfinns Stefan i ledningsgruppen i börsnoterade Everysport Group AB, där han företrädelsevis jobbar med utveckling och ledning av bolagsgruppens digitala produkter. Tidigare jobbade Stefan bl a som vice vd på DMH Daytime Media House AB. Stefan driver även eget investmentbolag, Profitera Invest AB, som är specialiserat på digitala produkter och är hästägare hos Asap KB, bl a i segermaskinen Nugget Zon. Stefans roll hos Asap KB ligger främst i att bistå styrelsen och ledningsgruppen med adekvat bransch-input gällande strategier och digital produktion.

Övriga deltagare

LR Akridi KB jobbar med redovisning, revision och skatterådgivning. Bolaget är knutet till Asap KB som garant för en stabil redovisning och skatterådgivning. Advokatbyrån Hallgren & Partners i Halmstad har svarat för bolagsavtalen som alla andelsägare/kommanditdelägare/investerare skriver på i förhållande till admin-bolaget. Asap KB jobbar med riktigt duktiga teknikutvecklare, där den ledande teknikern till och med har ett förflutet som travtränare innan han sadlade om helt för 20-talet år sedan. Underifrån bygger Asap KB också upp ett intressant säljteam, som vi kommer att presentera senare under 2023!

Ett mjukt svar stillar vreden.